18 september 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Stefan Swärd ny ordförande för Staksets missionsorganisation

EFK-pastorn och opinionsbildaren Stefan Swärd blir ny ordförande för evangelisten och rappartisten Sebastian Staksets organisation Heart of evangelism. – Sebbe har unika ingångar både bland de mest utsatta och i kulturvärlden, säger Stefan Swärd.

1 av 2

Stefan Swärd är glad för att få tillträda som ny ordförande i missions- och evangelisationsorganisationen som har grundats av Sebastian Stakset. Heart of evangelism arbetar för att stötta rappartisten vid olika engagemang.

– Det känns väldigt spännande att få vara en del av detta. Det finns mycket vision i den här organisationen, och samtidigt är Sebastian Stakset mån om att knyta till sig erfarna kristna som varit med länge. Det är klokt av en ganska nykristen person, säger Stefan Swärd.

Läs mer Här ska Sebastian Stakset predika för stockholmarna

Heart of evangelisms arbete handlar bland annat om allkristna tältkampanjer och offentliga gudstjänster i kristenheten över hela landet. Vidare om att den tidigare kriminelle Stakset besöker utsatta ungdomar på behandlingshem och i förorter. Liksom om musikproduktion med ett hoppets budskap.

– Mycket mer finns att göra för att exempelvis nå de mest utsatta. Ingen kristen har varit runt på så många HVB-hem som Sebastian Stakset. Men vi drömmer också om att få bygga centra för den här typen av människor. Dreamcenter i Los Angeles är en förebild, även om det inte finns något konkret i dag, säger Stefan Swärd.

Han berättar vidare att Heart of evangelism precis har startat ett mediebolag för musik, film- och poddproduktion för att nå ut med Staksets musik ihop med andra artister samt kunna få igång dramafilmproduktion med kristet budskap.

Stefan Swärd har en diger bakgrund med flera styrelse- och ordförandeuppdrag i kristenheten. Han har bland annat varit ordförande för Evangeliska Frikyrkan (EFK), suttit i Dagens styrelse och är nu ordförande för Svenska Evangeliska Alliansen. Stefan Swärd har tidigare varit pastor för Elimkyrkan i Stockholm, och jobbar just nu med en församlingsplantering på Östermalm, där framtiden dock är lite osäker.

Sebastian Stakset känner han sedan artisten blev kristen och kom med i en spansktalande församling i Stockholm som Stefan Swärd har varit med och grundat.

– På den tiden hade jag ingen koll på rappmusiken och vem Sebbe var. Men vi har hållit kontakten sedan dess.

Stefan Swärd refererar till tidigare världsevangelister som Reinhard Bonnke och Billy Graham, som han följt, när han beskriver evangelistuppdraget.

– Sebastian Stakset har en unik evangelistgåva, och jag tror det är viktigt att evangelisttjänsten fokuserar på evangeliet och kärnan i tron. Bonnke och Graham höll sig långt borta från både politik och kyrkopolitik och var breda och allkristna. Att hålla fast vid detta tror jag är väldigt värdefullt, säger Stefan Swärd.

Läs mer Sebastian Staksets kupp mot tuffare fängelseregler – skänker nya skivan

Fakta Heart of Evangelism

  • En ideell förening grundad 2018 som bland annat står bakom Det finns hopp-kampanjerna som Sebastian Stakset genomförde första gången sommaren 2019 tillsammans med evangelisten Carl-Gustaf Severin från Trosrörelsen och prästen Hans Weichbrodt från Svenska kyrkan. Styrelsemedlemmar utöver Stefan Swärd, ordförande är: Roland Nordin, Örnsköldsvik, Martin Ivarsson, Klädesholmen, Sebastian Stakset, Dennis Shepherd, Varberg.
  • Frilansjournalisten Ruben Agnarsson kommer vara vd för det nybildade mediebolaget. Agnarsson var bland annat initiativtagare till bildandet av tidningen Världen idag 2001.

Thomas Österberg

Thomas Österberg är reporter och stf ansvarig utgivare på Dagen.

Fler artiklar