Stephen Willeford skjöt massmördaren Devin Kelley efter kyrkskjutningen

Två män hyllas som hjältar för att de ingrep när Devin Kelley sköt ihjäl 26 personer i en baptistkyrka i södra Texas.
– Jag var livrädd, säger den 55-årige Stephen Willeford, som skottskadade och jagade massmördaren efter dådet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

När den misstänkte gärningsmannen Devin Kelley steg ut ur kyrkan efter att ha skjutit 26 gudstjänstbesökare till döds möttes han av Stephen Willeford, som hört skottlossningen från kyrkan och hämtat sitt gevär.

– Människorna i kyrkan är mina vänner, de är min familj. Och varje gång jag hörde ett skott visste jag att det förmodligen betydde att ett liv hade släckts, berättar Stephen Willeford i en intervju med CNN.

Ingen hjälte

Stephen Willeford, en timid medelålders man med kortvuxet skägg, talar med låg röst och kämpar för att hålla gråten tillbaka under intervjun.

Medierna beskriver honom som en hjälte för hans modiga ingripande, men Willeford själv vill inte kalla sig det.

– Jag är ingen hjälte, det är jag verkligen inte, säger han. Jag var livrädd. Jag var rädd för min egen skull och för alla som var inne i kyrkan och för min familj som bor mindre än ett kvarter bort.

Läs också: ”26-åriga skytten hade koppling till baptistkyrkan”
 

Tackar Gud

När den svartklädde Devin Kelley steg ut från kyrkan efter att ha slutfört sitt blodiga värv stod Stephen Willeford där med sitt gevär. Han sköt och skottskadade Kelley, och tog sedan, tillsammans med en annan förbipasserande upp jakten på gärningsmannen.

– Jag tror att min Gud, min herre, skyddade mig och gav mig förmågan att göra det som behövde göras. Och jag önskar bara att jag hade kommit dit tidigare. Men jag visste ju inte, jag visste inte vad som hände, säger Stephen Willeford.

Läs också: Texasmördaren Devin Kelley beskrivs som ateist