Storklubben kallade in präst inför derby

Men den italienska fotbollsklubben Lazio tillbakavisar att de försöker ta hjälp av högre makter för att nå sportsliga framgångar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det hackar för den italienska fotbollsklubben Lazio. Resultaten går inte klubbens väg och dessutom gäckas spelare av skador.

I det läget tillkallade klubbpresidenten Claudio Lotito in en katolsk präst. Såväl plan som omklädningsrum välsignades med hjälp av heligt vatten inför ett av träningspassen. På lördag väntar ärkefienden Roma i derbyt och inför matchen kritiseras nu Lazio för att använda exorcism.

Fick nog

Flera italienska tidningar har skrivit om hur klubben nu vill ta hjälp av övernaturliga krafter för att nå sportsliga framgångar och presidenten pekas inte bara ut som djupt religiös, utan även vidskeplig.

Till slut fick Lazio nog av alla anklagelser om exorcism och gudomligt fusk. Klubben har på sin egen hemsida dementerat att de skulle försöka få med sig Gud på sin sida.

Behöver inte magiker

"Till skillnad mot andra så behöver inte Lazio magiker eller exorcister", skriver klubben.

I sitt uttalande förklarar de att klubbens president frågade en präst, som han kände sedan tidigare, att komma till klubbens anläggning för att ge sin välsignelse samt fira att renoveringen av deras sportanläggning nu är klar.

Trots uttalandet blir det nog svårt att helt mota religionen vid grind. Fotbollsspelare som gör korstecknet på planen finns det gott om i den italienska ligan.

Ledare
Premium
NYHEMSVECKAN
Nyheter
Foto: Josefin Lilja