Svenska ungdomar på kristet jätteläger i Tyskland

– Jag ser verkligen fram emot den här veckan! Jag längtar efter att se tonåringar byta fokus genom det verk Gud kommer att göra i dem, säger Hanna Nordström, svensk koordinator för det internationella tonårslägret TeenStreet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

220 svenska ungdomar fyllde de fyra bussar, som tidigare i veckan satte kurs mot Offenburg, där lägret hålls. Mellan den 27 juli och 3 augusti samlas över 3 500 ungdomar och ledare från Europa.

Temat i år är "Inspired" och utgår från ett bibelord i Ordspråksboken 3:4-5: "Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta och förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med Honom på alla dina vägar, så ska han jämna dina stigar".

Hoppas på Gudsmöten

Hanna Nordström är svensk koordinator, och hon hoppas på många Gudsmöten och beslut om att följa Jesus under veckan. TeenStreet sänder morgon-och kvällsmöten live på teenstreet.se, med start i dag söndag.

Förutom gudstjänster och möten blir det bibelundervisning, sport och andra aktiviteter under veckan. Förra året samlades det också in 64 000 euro till flyktinghjälp, och även i år anordnas insamlingar till angelägna projekt.

Vill utrusta ungdomar

TeenStreet är ett internationellt tonårsläger, som "arbetar tillsammans med Guds församling för att inspirera, utrusta och gå bredvid" kristna ungdomar från hela Europa.

TeenStreet startade 1993 med 53 deltagare och har sedan dess vuxit snabbt. I dag kommer deltagarna från 20 länder runt om i Europa.

Läs även | Ryska baptister får asyl i Tyskland

- Körsång är en stor verksamhet i Sverige, en viktig verksamhet, sa Anders Tegnell på torsdagens presskonferens.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Bibeln i skolan
Foto: Jonas Ekströmer/TT, Natanael Gindemo
Foto: Jonas Ekströmer/TT, Natanael Gindemo