Sverigebönen utlyser 40 dagars fasta för Sverige

Det allkristna nätverket Sverigebönen utlyser en nationell fasta och bön.
– Vi behöver stå tillsammans för den allvarliga situationen i vårt land, säger Patrik Sandberg, ordförande i Sverigebönen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Initiativet har kommit för att läget i Sverige är allvarligare i dag än någonsin, med bland annat dödsskjutningar på flera håll.

– Sverige skakas av ett våld som vi aldrig sett tidigare. Som kristna behöver vi vara med och fasta och be för vårt land, menar Patrik Sandberg.

– Dessutom är det valår i år och då tycker vi att det är extra angeläget att fokusera på vad som händer i samhället.

Tysta kyrkor

Därför utlyser nätverket en 40 dagar lång faste- och böneperiod. Mellan den 20 februari och 31 mars uppmanas Sveriges kristna att vara med.

– Kyrkorna är ganska tysta och det vill vi försöka ändra på. Kyrkan har så mycket att bidra med som inte kommer fram, menar han.

Tanken är att bön ska pågå 24 timmar om dygnet under hela fasteperioden. På en hemsida går det att boka upp sig på olika tider.

– Redan efter en vecka är 25 procent av tiderna uppbokade så vi märker att det finns ett stort intresse, berättar Patrik Sandberg för Dagen.

Lunchbön

I Stockholm, Göteborg och Uppsala kommer det att bli samlingar vid olika tidpunkter.

– På dessa tre platser vet vi att det blir samlingar. Men säkert kommer det att arrangeras aktiviteter på andra orter runt om i landet också.

Läs också: Tusentals kristna bad för landet på nationaldagen
 

Det handlar till exempel om morgonbön, lunchbön och gemensamma storbönemöten på kvällstid. Startskottet sker den 21 februari i Adventkyrkan i Stockholm.

– Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med. Detta är ett tillfälle för kristna från olika kyrkor och samfund att i enhet fasta och be för landets framtid.

– Några områden som vi särskilt valt ut att be utifrån är skola och undervisning, affärsvärlden, den politiska arenan och ledarskapet.

Hitta strategi

Ett bibelord i 1 Petrus brev 4:7 finns som en grund för satsningen. Där står: "Slutet på allting är nära. Var därför förståndiga och nyktra så att ni kan be."

– Vi vill hitta en strategi för hur vi som kristna kan tjäna landet på bästa sätt. När vi fastar och ber så talar Gud.

Bakom satsningen står Sverigebönen, Världen idag samt organisationer och lokala kyrkor.

Fotnot: Storsamlingarna i Adventkyrkan i Stockholm kommer att pågå ända till valet i september. Totalt blir det sex sådana samlingar.