Texasmördaren Devin Kelley beskrivs som ateist

Efter massakern i baptistkyrkan Sutherland Springs i Texas där minst 26 personer mördades framkommer nu fler detaljer om mördaren Devin Kelley, 26 år.
Kelley, som tidigare avskedats från en tjänst i det amerikanska flygvapnet, beskrivs som ateist. Han har också dömts för misshandel av sin fru och sin styvson.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Kelley gick in i baptistkyrkan omkring 11:20 på söndagsförmiddagen dem 6 november och överöste besökarna med automateld. Minst 26 människor dödades och 20 skadades, flera av dem allvarligt. Hälften av dödsoffren var barn. Det var under hans tid inom armén som Kelley, från San Antonio, år 2012 dömdes till ett års fängelse i en militärdomstol för misshandeln. Han avskedades 2014 på grund av dåligt uppförande.

I likhet med många andra massmördare ventilerade Kelley sitt raseri mot omvärlden på sociala medier.

På Facebook delade Devin Kelley aggressiva utfall mot kyrkan, organiserad religion och mot troende.

Hotade svärmodern

Hans enda koppling till kyrkan tycks vara att svärmodern var medlem i församlingen. Hon fick före dådet hotfulla textmeddelanden från Kelley. När han genomförde dådet befann hon sig dock inte i kyrkan.

Före detta klasskamrater till Kelly beskriver honom som fientlig och aggressiv och att de höll sig undan honom. På Kelleys Linkedinkonto listar han dock djurrättsfrågor, konst och kultur, barn och medborgerliga rättigheter som sina intressen.

Men han åtalades för djurplågeri i Colorado efter att han sparkats från flygvapnet. Han fälldes dock inte för brottet.

Läs också: Trump efter kyrkskjutningen: Vapen är inte problemet