24 september 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Traditionella tonårslägret Camp Segolstorp blir av - på flera platser

En sommar när många konferenser görs digitala och större läger blir mer lokala kombinerar skaraborgslägret Camp Segolstorp de båda alternativen som inleds under torsdagen.

1 av 3

Camp Segolstorp är Skaraborgsområdets årliga sommarläger som arrangeras av ett femtontal lokala församlingar. De senaste åren har lägret samlat knappt 400 tonåringar. I år ställer lägret om och arrangeras både digitalt, genom studio från Segolstorpsgården, och mer lokalt, genom sju olika ”hubbar”. De lokala hubbarna finns från Mariestad i norr till Habo i söder och är anpassade efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

– Vi gör lägret för att många fått livsavgörande upplevelser genom åren och vi tror att det är bra att de lokala lägren kan fånga upp det på plats, säger Simon Holst, lägerchef och till vardags föreståndare för Skövde pingst.

De sju hubbarna har ett gemensamt upplägg, med sändningar från Segolstorpsgården både morgon och kväll. Andra aktiviteter anpassas efter hubbarnas storlek och förutsättningar.

– Vi gör sändningarna för att få känslan att vi gör det här tillsammans. Men vi tror också att många är trötta att titta på en skärm, därför kommer vi exempelvis på morgonmötet att sända lovsången från gården, medan undervisningen sker lokalt på hubbarna, säger Simon Holst.

Gemensam digital gudstjänst

I vanliga fall brukar lägret sluta på en lördag, men i år fortsätter det över söndagen och lägergudstjänsten kommer även att vara arrangörsförsamlingarnas gemensamma digitala gudstjänst.

– Det är unikt, jag tror att det är första gången som kyrkorna i Skaraborg gör en gemensam söndagsgudstjänst, säger Simon Holst.

Samarbetet mellan arrangörsförsamlingarna är även något som fortsätter under året, med att ungdomspastorer nätverkar med varandra och gemensamma ungdomsmöten i Skövde några gånger per termin.

– Det här är möten som ungdomarna ser fram emot och som har bidragit till en bra sammanhållning i regionen, säger Simon Holst.

Fler artiklar