Trump efter kyrkskjutningen: Vapen är inte problemet

Den svartklädde gärningsmannen sköt ihjäl 26 personer i Sutherland Springs.
Men vapen är inte problemet, säger president Donald Trump efter den värsta masskjutningen i USA-delstaten Texas historia.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Timmar efter masskjutningen i baptistkyrkan i delstaten Texas samlades människor för en ljusvaka i närheten av baptistkyrkan i Sutherland Springs.

President Donald Trump uttalade sig kort efter dådet, och sade då att det inte går att skylla dådet på de omdebatterade vapenlagarna i USA.

– Vi har mycket problem med mental hälsa i vårt land, men det här handlar inte om vapen, säger presidenten, som är på besök i Asien, enligt nyhetsbyrån AFP.

Läs också: Elisabeth Sandlund: Trump har fel - vapnen spelar roll

 

Det finns ännu inget känt motiv till dådet. Gärningsmannen pekas ut som en 26-årig vit man, som sparkats ut från flygvapnet 2014, misstänkt för brottsliga handlingar mot sin fru och sitt barn.

Han ska inte ha någon direkt koppling till kyrkan eller orten, knappt fem mil sydost om San Antonio. Han verkar enligt myndigheterna inte heller ha kopplingar till någon terrorgrupp. Polisen undersöker nu vad mannen har publicerat i sociala medier.

Läs mer: Olle Alkholm efter skjutningen: USA måste ta tag i vapenfrågorna

Läs fler artiklar om Donald Trump

Alla tidigare artiklar
Lilla Erstagården