Tvingade flickvän svälja abortpiller – misstänkts för mord

En 23-årig man i Kalifornien uppges ha under vapenhot tvingat sin gravida flickvän att svälja piller som orsakade barnets död. Nu utreds han för misstänkt mord.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

På torsdagen häktades en 23-årig man i Bakersfield, Kalifornien, efter att polis gripit honom dagen innan. Han misstänks enligt flera amerikanska medier för att under pistolhot tvingat sin flickvän att svälja piller som ledde till ett missfall. Mannen riskerar nu åtal för flera brott, däribland för mord på barnet.

NBC News rapporterar att en anhörig till kvinnan kontaktade polisen och berättade vad som hänt. När polis anlände till det sjukhus där kvinnan sökt vård bekräftade hon att pojkvännen hotat henne med ett skjutvapen och tvingat henne svälja piller, som sedan orsakade barnets död.

Hittade bevis

Vid husrannsakan hittade polisen bevis som bekräftade kvinnans uppgifter och mannen greps, uppger NBC News. Han häktades på torsdagen och misstänks både för mord, överfall i hemmet och olaga frihetsberövande.

Bethel church
Ta emot inspiration från karismatiska förnyelserörelser, men fånga också upp de varningssignaler som finns. Bilden: Bill Johnson undervisar på bibelskolan i Kalifornien.
Foto: Christopher Visser
Foto: Christopher Visser