Umeå Bibelcenter blir Church of Hope

Umeå Bibelcenter byter namn till Church of Hope - och söker sig från Trosrörelsen till Pingst - fria församlingar i samverkan.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Umeå Bibelcenter samlar i dag cirka 200 personer till gudstjänster under en helg, där hälften av dem är i 20-35-årsåldern.

De senaste åtta åren har församlingen gjort ett stort förändringsarbete och orienterat sig i riktning mot Hillsong och pingströrelsen.

– Vi vill vara en kyrka som tilltalar en ung generation och som ger unga möjlighet att tidigt betjäna andra och utvecklas i sina gåvor, säger Mats Holmgren, pastor och föreståndare.

Ny identitet som församling

Han berättar om en generationsväxling i församlingen där unga människor blivit ledare.

 

Läs mer: ”Vår identitet är inte enbart trosrörelsen”

 

Namnbytet är en del i att skaffa sig en ny identitet om vad församlingen är. Den bildades 2001, men runt 2010 hade man svårt att samla unga människor och insåg behovet av nytänkande.

På väg in i Pingst

I höstas begärde församlingen utträde ur Trosrörelsen, som man tidigare varit ansluten till. Vid Church of Hope Umeås årsmöte i april finns frågan om att i stället gå in i Pingst FFS på dagordningen.

Pastorerna i församlingen har redan sökt kontakt med Hillsongnätverket och Pingst pastor, uppger Mats Holmgren.

– Jesus är världens hopp. Oavsett utmaningar och problem vi möter så är vår grej att föra människor till Honom som kan ge hopp, säger han.

Även Vetlanda Bibelcenter i Småland, numera Hope Church, lämnade för några år sedan Trosrörelsen för att gå in i Pingst FFS.

Lilla Erstagården