United Stockholm byter namn till Missio Dei-kyrkan

Församlingen United Stockholm byter namn till Missio Dei-kyrkan och börjar fira gudstjänst i S:ta Clara kyrka.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I spåren av att United Öresundskyrkan i Malmö ansöker om medlemskap i EFS inom Svenska kyrkan, och församlingsplanteringsnätverket United Global Network har upplösts, så har nyligen United Göteborg bytt namn till Centro.

Och nu följer alltså United Stockholm efter med namnbyte i en ny kyrkolokal som församlingen letat efter i två års tid. Orden Missio Dei betyder "Guds mission".

Följer inte med in i EFS

S:ta Clara kyrka drivs av en EFS-förening inom Svenska kyrkan, men det är inte aktuellt för Missio Dei-församlingen att närma sig EFS på det sätt som United Malmö nu gör, uppger pastor Daniel Stenmark.

– Vi är en del av Pingst FFS och kommer att förbli det. Men vi tror så klart på öppenhet och ekumenik. Vi har släkt och vänner i många olika kyrkofamiljer, säger Daniel Stenmark till Dagen.

United i Göteborg byter namn till Centro

"Naturligt steg" med namnbyte

Han beskriver namnbytet som ett "naturligt steg" efter att nätverkskopplingen till United har försvunnit.

Pingströrelsens Europaledare Pelle Hörnmark kommer den 11 mars att predika i gudstjänsten och be för Missio Dei-kyrkan.

Församlingen samlar i dagsläget ungefär 50 personer inklusive barn. I ett pressmeddelande skriver församlingen: "Vi älskar både levande karismatik och gudstjänstliturgi som ger oss stadga och tyngd."

Pingstförsamlingen United i Malmö: Nu ansluter vi oss till EFS

Även United Oslo kvar i Pingst

I Norge har församlingen United i Oslo inte bytt namn, men uppger till tidningen Korset Seier att den tänker vara kvar i den norska pingströrelsen. Oslo-församlingen har aldrig varit inkopplad i United Malmös samtal med svenska EFS.