V och KD i gemensam aktion mot penningtvätt

Vänsterpartiet och Kristdemokraterna har funnit varandra. I ett gemensamt initiativ i finansutskottet vill partierna att utskottet föreslår regeringen att stärka arbetet mot penningtvätt.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Enligt Kristdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed befinner sig bankerna i dag i en förtroendekris efter de omfattande och återkommande skandalerna kring misstänkt penningtvätt. Politiken måste ta sitt ansvar för att se till att detta inte fortsätter.

De båda partierna vill nu att regeringen senast i juni tillsätter en utredning i syfte att stärka arbetet mot penningtvätt och annan verksamhet som kan skada förtroendet för bankväsendet. Utredningen bör bland annat se över hur Finansinspektionens kapacitet kan stärkas, om det behövs ökade resurser samt särskilda karantänsregler för personal som köps över till bankerna.

TT

Läs mer | Elisabeth Sandlund: KD + V är en markering på fler sätt än ett

MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat