Varför åker du till volontärdagen ”Pingst ledare” i Umeå?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nina Bergkvist, Ursvik:

– Jag har varit med flera gånger tidigare. Jag blir både peppad och inspirerad. Bara att få lovsjunga tillsammans är mäktigt, och gör något med mig. Vi har åkt 13 personer i tre bilar från församlingen, bland annat flera från ledarskapet där jag ingår.

Miguel Lara, Norsjö:

– Vi har stora utmaningar som församlingar i norr, och jag gillar andan av samverkan. Jag är precis ny pastor i en liten församling. Vi har rest sex personer hit, två timmar. Det är utrustande och det händer något i mina egna reflektioner och tankar som jag tar med hem.

Miriam Boman, Klöverträsk:

Det är som en vitamininjektion att få komma hit. Jag gillar att jag får veta vad som händer i andra församlingar och i Pingst. Det blir som en check på att vi är på väg åt samma håll. Hemma är jag ungdomsledare och äldste i en församling på omkring 100 personer.

Coronakrisen
Pat Marmo, ägare till en begravningsbyrå i Brooklyn, berättar att de är kraftigt överbelastade till följd av corona-pandemin. 
Foto: John Minchillo
Foto: John Minchillo
Dokument
Coronakrisen
Coronakrisen har redan slagit hårt mot kristna gårdars ekonomi. Osäkerheten är också stor kring hur det kommer att bli med campinggäster till sommaren.
Foto: Natanael Johansson
Foto: Natanael Johansson
Coronakrisen
Foto: Tomas Oneborg SvD/TT & Privat
Foto: Tomas Oneborg SvD/TT & Privat