Världen idags publisher Lukas Berggren slutar

Världen idags publisher lämnar sin tjänst efter en tids time out.
– Roligast har varit mötet med alla engagerade läsare.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Tidigare i vår meddelade den Uppsalabaserade kristna dagstidningen Världen idag, att chefredaktören och vd:n Lukas Berggren skulle ta en time out från sitt arbete av familjeskäl.

Nu har han bett att få lämna sin roll helt och hållet, skriver tidningen på måndagen.

– Han känner att han under rådande omständigheter inte kan stå i den här rollen och utföra det arbete som krävs, säger styrelseordföranden Per-Olof Eurell till tidningen och berättar att styrelsen accepterade avgången vid sitt möte på tisdagen i förra veckan.

"Tacksam över det vi har åstadkommit"

Lukas Berggren säger själv att han är tacksam över åren på tidningen.

– Det finns förstås många roliga minnen från tiden på Världen idag, men roligast har nog mötet med alla engagerade läsare och samarbetet med alla fina människor varit. Tillsammans har vi fått vara med om att påverka olika saker och jag är tacksam över det vi har åstadkommit.

Vad han kommer att göra efter sin tjänst på tidningen är ännu inte klart.

– Jag trivs med att kommunicera, utveckla och driva saker framåt, så det kommer jag säkert fortsätta med på något sätt. Men exakt var vet jag inte, säger han till tidningen.

Tog över tidningen under turbulent tid

Våren 2011 blev Lukas Berggren tidningens fjärde chefredaktör sedan starten 2001. Det var en turbulent tid på tidningen. Flera redaktörer hade då lämnat sina tjänster i protest mot förändringar och tidningen riskerade lägga ner på grund av ett stort kapitalunderskott. En kontrollbalansräkning upprättades men genom insamlade medel och tillskott från större aktieägare kunde tidningen fortsätta ges ut.

Enligt Världen idag kommer Jonas Adolfsson, som arbetat som journalist och redaktör på tidningen sedan start och nu senast som redaktionschef, gå in som tillförordnad chefredaktör och tidningens administrativa chef, Annika Gunnarsson, blir tillförordnad vd.

Fotnot: Publisher är en tjänst som innebär att personen är både VD, chefredaktör och ansvarig utgivare

Världen idag

Startades i september 2001 av fyra kristna publicister från olika kristna sammanhang med den tidigare Magazinetredaktören Ruben Agnarsson i spetsen.

Agnarsson och Carin Stenström var tidningens första chefredaktörer. 2009 tog Felicia Ferreira över posten och följdes 2011 av Lukas Berggren.

Tidningen ges ut fyra dagar i veckan, varav en utgåva är helt digital.

Enligt TS hade tidningen 2018 7 900 prenumeranter.

Kyrkan under isoleringen
MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat