Willow Creek-pastorn Bill Hybels kommer till Sverige

Församlingen Willow Creek är inte längre lika omtalad i Sverige.
Men dess pastor Bill Hybels fortsätter att inspirera pastorer och andra ledare i hela världen.
Nu kommer han till Sverige.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Under en period riktade var och varannan svensk frikyrkoförsamling blickarna mot Willow Creek i Chicago, den amerikanska megaförsamlingen som arbetar innovativt för att möta människor och deras behov.

Inte lika vanligt

I dag är det inte länge lika vanligt, men Daniel Grahn, som är generalsekreterare för Erikshjälpen, menar att Bill Hybels inflytande fortfarande är stort.

– Willow Creek hade ett tilltal i gudstjänsten och ett antal program som var banbrytande, och det fanns ett stort intresse för det från mitten av 90-talet och 10-15 år framåt. I dag är det på ledarskapsområdet som man är en stark aktör, säger han.

Ledarskapskonferensen Global Leadership Summit, som sänds över hela världen, samlar upp mot en halv miljon deltagare. I Sverige har Daniel Grahn länge arbetat med Willow Creek och denna konferens.

– Det finns ett oerhört drag kring den delen.

Vad är det som gör att Bill Hybels tänkande kring ledarskap fortfarande är aktuellt?

– Hans credo är att den lokala kyrkan är världens hopp. Den lokala kyrkan kan förändra ett samhälle, när församlingen fungerar på rätt sätt. Där kommer ledarskapsfrågorna in, säger Daniel Grahn.

Deltar i Smyrnakyrkan

Under torsdagen kommer Bill Hybels att delta i en dag i Smyrnakyrkan med inriktning på ledarskap. Han kommer inte att ha något föredrag utan i stället låter han åhörarna ställa frågor.

– Vi kommer att ha två rejäla pass med frågor och svar. Det är något som han gillar. Frågorna kan handla om allt möjligt, från frågor om tillväxt till hur man ska hantera högerextremister. Han brukar göra det fantastiskt bra, han har så stor erfarenhet, säger Daniel Grahn.

Tomas Sjödin, pastor i Smyrna, och Magnus Österman, ledarskapsutvecklare, deltar också under dagen.

– Intresset har varit ovanligt stort, och det är fantastiskt roligt, säger Daniel Grahn.