”Om det är sant är pastorn ondskan själv”

Uppsalapolisen misstänker att Knutby-pastorns första fru var drogad och omtöcknad och att pastorn knuffade henne in i döden.
– Om det som polisen påstår är sant då är pastorn ondskan själv, säger tillförordnade föreståndaren Kim Wincent till Expressen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Wincent understryker dock att pastorn ännu inte dömts för något brott.

När första frun sex dagar före julafton 1999 hittades död i badkaret i pastorns hem, var vännen och efterträdaren i församlingen, Kim Wincent, först på plats, eftersom han jobbar som deltidsbrandman i Knutby.

– Vi hittade frun liggande i badkaret. Jag gav henne hjärt-lungräddning, men förgäves. Det fanns inget i badrummet som avslöjade att mord just begåtts, säger Wincent till Expressen.

– Det var först när fru nummer två mördades som tankarna dök upp att även första frun utsatts för något, säger han.

Onsdagens besked om polisens nya anklagelser mot den 32-årige häktade pastorn att denne även låg bakom attacken med hammaren i november mot hans andra hustru, förvånade inte Kim Wincent.

– Det låg lite i luften att det fanns en misstanke, säger pastor Kim Wincent till Dagens Nyheter.

Chocktillståndet, säger han till DN, kom när man förstod att pastorn erkänt sveket. Då menar Kim Wincent sveket i fråga om äktenskapsbrottet.

"Men den som förför en av dessa små som tror på mig. För honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes ned i havets djup", citerar Kim Wincent Jesus från Bibelns Matteusevangelium.

Läs de senaste artiklarna om Knutby

Alla tidigare artiklar