Open Doors i kampanj för Syriens kristna

Den internationella missionsorganisationen Open Doors drar igång en kampanj för att stödja de kristna i Syrien genom förbön, nödhjälp och namninsamling.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I ett pressmeddelande uppger Open Doors att man genom kampanjen vill "stärka det som finns kvar". I ett nödrop beskriver man hur konflikten i Syrien blivit ett "eskalerande sekteristiskt krig", och uppmanar till bön för landet.

Organisationen uppger att man genom etablerade nätverk har möjlighet att distribuera nödhjälpspaket inne i Syrien i form av mat, mediciner, kuddar, filtar, kokkärl bestick och en bibel.

Open Doors ingår även i den grupp kristna organisationer som tillsammans med svenska Ibra media för några dagar sedan börjar sända radioprogram riktade till kristna syrier i och utanför landet, med målsättning att förmedla trovärdiga nyheter och uppdateringar, ge möjlighet för splittrade familjer att finna varandra, och förmedla hopp.

Genom namninsamlingen uppger nu Open Doors att man vill man uppmana regeringar, EU oh FN att bland annat säkerställa de kristna kyrkans existens i Syrien, göra det möjligt för kristna att stanna eller återvända tryggt till sina hem utanrädsla eller hot om våld, och säkerställa rätten för kristna att utöva sin tro i fred och säkerhet.

"Vi vädjar om stöd från svensk kristenhet, som ytterst handlar om att delta i kampen för kyrkans överlevnad i Syrien. Det är därför som nödhjälpen, namninsamlingen och förbönen är av största betydelse. Kyrkan måste få fortsätta att vara en del av det samhälle som en dag ska återuppstå", skriver Open Doors i pressmeddelandet.

Namninsamlingen kan skrivas ut från organisationens svenska hemsida. Man kan också skriva under namninsamlingen direkt på kampanjens hemsida: www.open-doors.se/radda_syrien