Partiledarutfrågningen: Så uppfattade vi Gustav Fridolin (MP)

Vad uttryckte partiledaren Gustav Fridolin (MP) egentligen under Dagens och Uppsala pingsts partiledarutfrågningar tidigare i vår? Detta är intrycken som utfrågarna Elisabeth Sandlund och Dan Salomonsson hade av partiledarens svar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Dan Salomonsson om MP-språkröret: Jag tycker att Fridolin utmärks av en vilja att väldigt öppet vilja berätta om sin egen personliga tro. Den förde han fram lågmält, och han verkade hemma i kyrkans språk. Jag tyckte mig både se en sida som är skör, och en sida som är tuffare. Hans miljöengagemang lyser igenom tydligt i hur han svarade på frågorna. Jag upplevde att hans personliga drivkraft gick hand i hand med det parti han företräder.

Elisabeth Sandlund om MP-språkröret: Jag upplever Fridolin som en stabil person fastän regeringssamarbetet inte varit så lätt. Han har uppenbarligen fått göra våld på många hjärtefrågor, och kanske har köttgrytorna i regeringen varit alltför lockande. Miljöpartiets språkrör är valda på en viss tid, och han sa att det inte var några problem för honom att återvända till jobbet som folkhögskolelärare. Det är ovanligt att en politiker säger så, att de har ett annat liv utöver politiken. Där tror jag han är ärlig.

Så uppfattade vi de andra partiledarna.


Läs också: Gustav Fridolin: Vi måste hitta ett annat sätt att leva

Dagens och Uppsala Pingsts partiledar-utfrågningar 2018

Alla tidigare artiklar