Pastor Patrick Tiainen lämnar Word of Faith efter otrohetsaffär

Grundaren av Word of Faith i finska Karleby, Patrick Tiainen, lämnade nyligen församlingen. Bakgrunden är en utomäktenskaplig affär.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Observera att den här artikeln publicerades i maj 2017.
 

Patrick Tiainen startade Word of Faith i maj 2014. Sedan dess har Dagen vid två tillfällen skrivit om att Patrick Tiainen hade hotats – och även blivit överfallen.

Men beslutet att lämna församlingen handlar inte om hoten mot honom som person eller om hot mot församlingen.

Den 3 maj meddelade Patrick Tiainen på Facebook, enligt Österbottens tidning, att han hade lämnat Word of Faith. Orsaken till beslutet var bland annat att han hade fattat okloka beslut.

Utomäktenskaplig relation med man

Patrick Tiainen berättade även på Facebook att han under de senaste månaderna hade haft ett utomäktenskapligt förhållande med en man, vilket orsakat desperata känslor och handlingar.

Word of Faith leds numera av Krister Lidsle och Eva Fredriksson-Lidsle.

Nya ledningen till Dagen: Kom som en chock

I ett mejl till Dagen berättar Krister Lidsle att nyheten om otrohetsaffären kom som "något av en chock". Samtidigt konstaterar han att de hade börjat ana att något inte stod rätt till.

"De flesta har gått igenom många varierande känslor med sorg, ilska, besvikelse och så vidare. Samtidigt är vi tacksamma över allt det goda som Herren har gjort under församlingens tre verksamhetsår, och det vill vi inte glömma. Vi fäster blicken vid Jesus, inte vid människors brister. Ingen av oss är ju perfekt, så vi får tacka Gud för att Han använder oss trots det. Herren söker villiga hjärtan, och det har vi!"