Pastorn Urban Johansson hamnade i polisrazzia hos Hells Angels

Frikyrkopastor Urban Johansson var inbjuden av Hells Angels på en kräftskiva. Då slog polisen till.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Det kändes obehagligt att polisen bara gick in med vapen och allt. Det var en privat fest och det fanns barn på området, berättar Urban Johansson för Dagen.

Festen ägde rum i Hells Angels klubblokal i Luleå i lördags kväll. Ett 50-tal personer hade samlats till kräftskiva när polisen kom på ett oannonserat besök.

Enligt norran.se hade man fattat misstankar om att vapen och narkotika fanns på området. Tidningen rapporterar att beslag av narkotika gjordes på platsen.

Varför var du på kräftskiva med Hells Angels?

– För mig är det inte någon ovan miljö att vistas i. Jag fick en kallelse från Gud i slutet av 1990-talet att vara med i kretsar där det inte finns så många kristna.

Urban Johansson är själv medlem i en kristen mc-klubb, God's squad, för övrigt en av de äldsta kristna motorcykelklubbarna med rötter från 1960-talet.

– Vi träffar ofta andra mc-klubbar, till exempel Hells Angels. Det var därför jag hade fått en personlig inbjudan att vara med på kräftskivan.

Pekar på Jesus i svåra lägen

Att Hells Angels är en kriminellt belastad organisation är inget Urban Johansson vill kommentera. Han nöjer sig med att konstatera att han har många vänner i olika mc-kretsar.

– Jag möter ofta människor när de befinner sig i ett skarpt läge i livet och får då möjlighet till många förtroliga samtal där jag pekar på Jesus och erbjuder biker-biblar.

– De vet att jag har tystnadsplikt och därför vågar de öppna sig. Det känns som ett stort förtroende som jag vill förvalta på bästa sätt.

Har du hamnat i en polisrazzia som den här förut?

– Jo, faktiskt har det hänt två gånger. Men jag tycker att det inte är så mycket, på de snart tjugo år som jag hållit på med detta.

Urban Johansson jobbar som marknadschef på ett livsmedelsföretag. Tidigare har han varit pastor i Elimförsamlingen i Gammelstad (Evangeliska frikyrkan) och tillhör numera pingstförsamlingen i Klöverträsk.