Påven och Trump möttes i Vatikanen

USA:s president Donald Trump togs emot av påven Franciskus i Vatikanen för en kort audiens under Trumps pågående resa till Israel, Palestina och Europa.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Det är en stor ära att få träffa påven Franciskus, sa Donald Trump under ett stort pressuppbåd som samlats för att bevittna mötet.

Donald Trump och påven Franciskus har gjort sig kända som varandras motsatser när det gäller synen på klimat, migration, fördelning av jordens resurser och världsekonomi. 

Möte på 20 minuter

Det 20 minuter korta mötet ägde rum 8.30 på morgonen för att inte rubba påvens vanliga onsdagsschema. På onsdagarna håller påven en allmän audiens på Petersplatsen med bibelläsning, bön och undervisning, ett evenemang som brukar locka flera tusen människor.


Läs också: Påven och Trump - en historia av motsättningar
 

Hade familjen med sig

Trump hade med sig sin fru Melania, dottern Ivanka, svärsonen Jared Kushner, utrikesministern Rex Tillerson och den nationelle säkerhetsrådgivaren HR McMaster. Mötet skedde bakom stängda dörrar. Vad som sades har än så länge inte meddelats.

Efteråt begav sig president Trump för att träffa Vatikanens utrikesminister Pietro Parolin.

USA:s första dam har ett inplanerat besök på ett katolskt barnsjukhus, medan dottern Ivanka ska delta i ett möte om trafficking, arrangerat av den kotolska kommuniteten Sant Egidio.

Läs fler artiklar om Donald Trump

Alla tidigare artiklar