Pelle Hörnmark: Det känns spännande

Pingstledaren Pelle Hörnmark vill i det nya uppdraget som europeisk pingstledare lägga full kraft på att återevangelisera kontinenten. "Det känns spännande och som en stor utmaning", säger han.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Pelle Hörnmark slutar som ledare för Pingst FFS i samband med rådslaget i maj. Men redan nu har han börjat på ett nytt uppdrag – som ledare för den Europeiska pingströrelsen.

– Det är ett uppdrag som i hög grad handlar om att hålla ihop ett nätverk av rörelser, säger han.

Exakt hur stor pingströrelsen i Europa är vågar han dock inte uttala sig om, och hans jobb kommer främst att bestå i kontakt med olika ledare och pastorer. Själv kommer han att vara stationerad i Sverige, även om det blir en del resor till kontoret i Bryssel.

– Det rör sig om ett femtiotal olika rörelser som finns runtomkring i Europa. Jag hoppas att jag kan få vara en kombination av brobyggande och sammanhållande kraft, säger han.

Den största utmaningen för Europa i dag är att återevangelisera kontinenten – så att kristen tro återigen ska spela roll för enskilda människor.

– I flera länder är Europa är frikyrkan mycket svag, framförallt i katolskt dominerade länder. Men det håller på att förändras, inte minst med tanke på pingströrelsens starka utveckning i resten av världen, säger Pelle Hörnmark.

Samtidigt betonar han att det här uppdraget inte kommer att ta all hans tid.

– Nej, jag kommer att kombinera det med något annat och inte ägna mig åt detta på heltid.

Vad har du mer på gång då?

– Jag för lite samtal på olika håll, men är inget jag kan gå ut med just nu, säger han.

Lilla Erstagården