Pingst om porrbreven: Vi känner till ett tiotal drabbade ungdomsledare

Flera unga kvinnliga ungdomsledare har hört av sig till sitt samfund Pingst och berättar om sexuella trakasserier de utsatts för med brev som bland annat innehåller urklippta porrbilder.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I Dagen berättar ungdomsledaren "Isabelle" om brev hon fått som innehöll urklippta grova porrbilder. Avsändaren kallar sig för "pastorn", och polisen misstänker att samma person har skickat liknande brev till flera unga kvinnliga ledare inom kyrkor i Sverige. 

"Ett tiotal har pratat med mig"

Dagen har också pratat med flera kristna ungdomsorganisationer, som bekräftar att flera drabbade ungdomsledare hört av sig till dem.

– Ett tiotal personer har pratat med mig om de här breven. Det har varit kvinnliga ungdomsledare i både södra och mellersta Sverige som utsatts, säger Edward Sköllerfalk, verksamhetsledare för Pingst Ung.

Vad gör ni för att stötta dem?

– Vi har tagit upp detta i våra ledarsamlingar så att de som drabbats inte ska känna att de är ensamt utpekade. Även om det inte finns några hot i de här breven gäller det att vara uppmärksam, och vi kan också hjälpa enskilda individer att polisanmäla, säger Edward Sköllerfalk.

 

Är du själv drabbad? Hör gärna av dig till Dagens reporter. Maila till joakim.lundgren@dagen.se 
Du får givetvis vara anonym.