Plussiffror glädjeämne på SAM:s årskonferens

Tid är temat för Svenska alliansmissionens årskonferens på Gulbrannagården. På flera sätt är det en god tid för samfundet, konstaterades under inledningen på torsdagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Som Dagen tidigare berättat växer samfundet medlemsmässigt. Tre nya församlingar välkomnades på ombudsmötet, bland annat en arabisktalande från Sollentuna.

Till det som ytterligare ger SAM förmånen att uppleva en god tid hör att ekonomin nu är på fötter igen, efter ett antal svåra år. Röda siffror har blivit svarta, som det heter på bokföringssvenska.

Det värsta av de tuffa åren gick SAM med 13 miljoner kronor i förlust, Men nu redovisar man plus. Dels beroende på ränteläget, dels en god fastighetsförvaltning men också för att inkomster via kyrkoavgiften ökat.

Den stora campingen är fylld av husvagnar och husbilar. Utifrån de dialekter som hörs frestas man gissa att majoriteten är smålänningar. Småland är ju det landskap där SAM är starkast,

Barnen har gott om aktiviteter och ungdomsförbundet, SAU, firar 125 år.

Årskonferens i frikyrkosamfund innehåller hela spektret, från torra årsredovisningar till grillfester, bibelstudier, seminarier och intensiva gudstjänster med förbön framme vid korset.

Det finns inga tydliga konfliktfrågor eller stora avgörande beslut detta år. Den stora framtidsfrågan för ombuden här är att inleda arbetet med ett visionärt dokument om vad Alliansmissionen ska göra fram till år 2025.