Präst lade ut en video på YouTube – där han talar mot abort över ett dött foster

En amerikansk präst får hård kritik sedan han lagt ut en video på Youtube till stöd för Donald Trump. I videon predikar han mot aborter - med ett dött foster på altaret framför sig.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Den katolske prästen, Frank Pavone, leder en New York-baserad antiabortorganisation, Priests for Life. Det var i måndags, som Pavone lade ut den 44 minuter långa videon på YouTube. Där visas en naken död icke-fullgången baby liggande på ett altare framför fader Pavone som står och talar om abort.

"Vi måste bestämma oss om vi ska tillåta att detta dödande fortsätter i Amerika, eller inte. Hillary Clinton och det Demokratiska partiet säger ja, låt barnadödandet fortsätta (och du får betala för det); Donald Trump och det Republikanska partiet säger nej, barnet måste skyddas", har prästen också skrivit i ett uttalande på Facebook.

Amarillos katolska stift i Texas, fader Pavones hemstift, har tillsatt en utredning, vars utgångspunkt är att prästens agerande "strider mot det mänskliga livets värdighet och vanhelgar altaret." Stiftet påpekar att organisationen Priests for Life inte är anknutet till stiftet och att "Fader Pavones agerande och videopresentation inte är förenlig med Katolska kyrkans tro", skriver Washington Post.

Läs mer om valet i USA

Alla tidigare artiklar