Präst möter Pokémon-spelare

Vid S:ta Birgitta kyrka i Knivsta samlas många Pokémon Go-spelare. Då finns prästen David Silverkors där.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sedan mobiltelefonspelet Pokémon Go släpptes i juli har det lockat allt fler att fånga, strida, träna och byta virtuella pokémon. Knivsta pastorat utanför Uppsala har hängt på trenden.

– Vi märkte direkt att fler samlades utanför kyrkan där det finns två pokéstops, berättar prästen David Silverkors för Dagen.

Inbjudan till kyrkan

Ett anslag sattes upp utanför kyrkan med en inbjudan att gå in i kyrkan och låna toan eller kanske stanna upp en stund och be en bön.

– Hittills har väldigt få gått in i kyrkan tack vare vårt pokéstop. Däremot känns det naturligt att säga hej och om det är läge fråga hur det går med spelandet, berättar David som själv spelar Pokémon Go.

– Som ungdomsansvarig präst kan jag motivera varför jag spelar något som är populärt bland ungdomar. Det är mycket lättare att få ett samtal om man vet hur spelet fungerar.

Ladda mobilen och fika

En timme innan mässan på torsdagkvällar finns möjlighet för alla spelare att ladda sina mobiler och fika lite i väntan på att börja spela igen.

– Vi ser ett tillfälle att bryta ned fördomar som finns mot kristna. Och den som är där då märker nog att det strömmar ungdomar frivilligt till kyrkan.