Premiär för Daniel Alms podd

Pingstledaren Daniel Alm har lagt ut det första avsnittet av hans nya podd. Den här gången är han ensam, men framöver blir det även gäster i studion.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I det inledande poddavsnittet, som är 15 minuter långt, berättar Daniel Alm lite om sin egen bakgrund och hur det kom sig att han efterträdde Pelle Hörnmark som pingstledare i Sverige. Han förklarar också syftet med podden samt hur han ser på pingströrelsen.

– Pingströrelsen får aldrig utvecklas till där det finns någon sorts nationellt rum som är frånkopplat det lokala. För oss är de lokala församlingarna de vi hedrar, de vi ber för, de vi satsar på, de vi vill ska bli fler. Vi vill att de ska blomstra och det vi gör tillsammans ska tjäna tanken att Gud använder sin församling för att dela evangeliet med så många som möjligt.

Daniel Alm berättar också att lyssnarna kommer att få möta gäster i kommande avsnitt.

– Jag kommer att intervjua lite olika folk, prata om händelser, skeenden. Jag ska försöka lyfta en del teologiska perspektiv – varför jag menar att det finns skillnader mellan pentokostalism och evangelikalism till exempel. Vad som är en pentekostal bibelsyn, vad som är en sund syn på andligt ledarskap, var är det att vara en folkrörelse, församlingsrörelse.

Dessutom förklarar Daniel Alm att han tänker dela en del från resor som han gör till församlingar och andra länder.

Lyssna på podden genom att klicka här.