Profetia fick honom att hålla på Trump

Drygt 8 000 amerikaner som bor i Sverige hade möjlighet att rösta i presidentvalet. Dagen har pratat med två av dem – en tacksam, en bekymrad.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Douglas Parker i Skövde, var en av de som fällde en tår i onsdags morse. Inte på grund av sorg, utan av tacksamhet.

– Jag tackar Herren och jag har gråtit lite också, säger han med anledning av att Donald Trump valdes till president i USA.

Douglas Parker arbetar som grafiker på kristna Kanal 10 i Norge och tron är en viktig faktor till varför han hejat på republikanernas kandidat. Hans stöd för Donald Trump började när han hörde en profetia från 2011 om att Trump skulle komma att ha stor betydelse för Washington.

”Rätt man på rätt plats”

– Precis som Churchill skulle han bli rätt man på rätt plats vid rätt tid. Den profetian berörde mig, jag kände att det var viktigt, säger Parker.

– Han står på de kristnas sida, det är jag tacksam för. Nu hoppas jag att detta ska väcka kristna i USA så att de aktiverar den visionära anda som funnits tidigare.

Menar du att det inte varit religionsfrihet tidigare i USA?

– Så snart man lyft fram kristna värderingar eller pratat om sin tro så har folk slagit ner på dig.

Att Trump skulle ha en främlingsfientlig hållning håller han inte med om utan menar att det rör sig om en säkerhetsfråga.

– När han pratar om att bygga en mur då är det i säkerhetssyfte. Man måste helt enkelt veta vem som kommer in i landet och ha kontroll över det.

Kathy Higgins grät inga glädjetårar när hon fick reda på valresultatet under onsdagsmorgonen. Men hon hoppas att den vrede och det hat som många, från båda sidor, har upplevt under kampanjen, kommer att lägga sig.

Mansgrisar och lögnare

– Från Clintons håll har man kallat den andra sidan för ”mansgrisar” och från Trumps håll har man skanderat ”lögnare”. Detta bara på grund av två personer. Nu är det tid att gå framåt, bland annat genom att be för detta.

Vad säger dina vänner och släktingar som bor kvar om resultatet?

– För de flesta hade det inte spelat någon roll vem av dem som vunnit, det hade varit en sorgens dag i vilket fall.

Läs mer om valet i USA

Alla tidigare artiklar