Rättegång mot pastor Kong Hee inledd

Kong Hee, grundare av kyrkan City Harvest i Singapore, misstänks för att ha förskingrat miljontals kronor från kyrkan. Nu har den uppmärksammade rättegången inletts.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På torsdagen förhördes en före detta revisor inom församlingen. Åklagarna försökte, enligt nyhetsbyrån AFP, bevisa att fler av kyrkans ledare var involverade i förskingringen som syftade till att slussa pengar från kyrkan till Kong Hees fru Sun Ho. Pengarna skulle användas för att bekosta Sun Hos sångkarriär.

När rättegången inleddes på onsdagen sa åklagaren Mavis Chionh att brotten var "del av en medvetet planerad, noggrant samordnad och omsorgsfullt utförd plan som sträckte sig över en längre tid och som involverade flytt av miljontals dollar".

Totalt sett anklagas Kong Hee och fem andra av kyrkans ledare för att ha förskingrat motsvarande minst 130 miljoner kronor. De riskerar stränga straff, men i rättssalen har de många supportrar. Enligt AFP köade församlingsmedlemmar utanför byggnaden för att få komma in och visa sitt stöd och de anklagade uppgavs också vara glada under torsdagens förhandling.