Regler för kommentarer på Dagen.se

Välkommen att kommentera artiklar på Dagen.se! Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi som grundregel: att de medverkande visar respekt för de personer och grupper som nämns i artiklarna och för andra som debatterar, samt att det finns en tydlig koppling mellan artikeln och kommentaren.För att hålla en trevlig och respektfull samtalston har vi vissa regler. Vi tillåter inte:

1) Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
2) Rasistiska, främlingsfientliga eller sexistiska yttranden eller budskap.
3) Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
4) Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
5) Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
6) Hot, trakasserier och skvaller.
7) Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.
8) Din kommentar är längre än 2500 tecken.  

Vi förbehåller oss rätten av ta bort inlägg som bryter mot dessa regler.Den som gör ett inlägg som strider mot svensk lag ansvarar personligen för detta. Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" efter varje kommentar. Har du frågor, kontakta vår webbredaktör.

Regler för blogglänkar på Dagen.se

1) Bloggposten får inte bryta mot lagen (och till exempel innehålla hets mot folkgrupp eller förtal).
2) Bloggposten måste på ett tydligt sätt ta upp och kommentera artikeln som den länkar till. 
3) Bloggposten får inte i för hög utsträckning bryta mot god ton (och till exempel innehålla en stor mängd svordomar, nakenbilder, porr mm). Ansvarig utgivare är alltid inkopplad innan en bloggpost tas bort av den här anledningen.