Rekordpublik till Hillsongs julshow

Över 8000 personer finns i publiken när Hillsong Church bjuder på julföreställningen "This is Christmas" på Hovet. – Jag kommer att tala om den natt då hoppet föddes, säger pastor Andreas Nielsen som ska hålla kvällens korta predikan.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Musik, live orkester, dans, dramatik och skådespel utlovas under söndagskvällens julföreställning på Hovet i Stockholm. "This is Christmas" hålls för sjunde året och för andra året i rad just på Hovet.

– Det blir en fantastisk show med allt från julens stora nummer till ljud-ljus-och tv-produktion. Vi har hundratals barn som är involverade i föreställningen. Det blir julens budskap tillsammans med en kort appell eller predikan, som jag skall hålla, berättar Andreas Nielsen för Dagen.

Hillsong Church samarbetar med en rad organisationer som hjälper utsatta människor i Stockholm. Under julföreställningen finns "Vi packar bussen" som är insamlingsstation för hygienartiklar, strumpor och underkläder som går just till utsatta människor. Här kan den som så önskar lämna sin gåva.

Årets julföreställning har lockat rekordpublik, och det är också fler medverkande på scenen än tidigare, säger Andreas Nielsen, som också berättar att man nått en ny publik med "This is Christmas".

– Det som är roligt är att hälften av de som kommer hit inte vanligen går i kyrkan. Vi vill återta julens budskap och göra det tillgängligt för stockholmare - göra detta till den nya tidens julotta. Vi ser det som "julotta 2.0".

I sin predikan kommer Andreas att tala om hopp.

– Ett budskap som aldrig varit mer relevant än nu, när man ser vad som händer runtom i världen, till exempel i Syrien. Det är lätt att leta efter hopp på alla andra ställen än där det finns.

Andreas Nielsen berättar också att inte bara de stockholmare som är med på "This is Christmas" kommer att nås av hoppets budskap.

– Hela Globen kommer att lysas upp av budskap. Före konserten kommer det att stå "This is Christmas". Efter konserten kommer det att stå "Jesus" på Globen.