Rektor försvarar könsuppdelad gympa

Rektorn på en muslimsk friskola i Stockholm försvarar könsuppdelade idrottslektioner. Skolan gör inget fel, säger Hussein Ibrahim trots kritiken från bland andra utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På Al-Azharskolan i Vällingby i västra Stockholm har tjejerna och killarna inte ämnet idrott tillsammans från förskoleklass till årskurs nio. Upplägget är godkänt av Skolinspektionen vilket har väckt reaktioner.

Alla fyra Allianspartier kritiserar Skolinspektionens beslut och Gustav Fridolin lovar att regeringen ska se över lagen.

På måndagen kallade rektor Hussein Ibrahim till presskonferens för att förklara skolans linje.

Enligt honom vill eleverna ha könsseparationen. Annars hade de skolkat från idrottslektionerna, hävdar han.

– De som är kritiska är välkomna hit och se verksamheten, jag ser inget i kritiken, säger Hussein Ibrahim enligt SVT Nyheter.

Rektorn pekar på idrottens värld där herrar och damer inte tävlar i samma landslag till exempel. Hussein Ibrahim tycker att medier ger en skev bild av skolan:

– Det beskrivs som att killar och tjejer inte har lektioner tillsammans, men så är det inte. Till 99 procent har de det, utom en lektion i veckan. Vi är en vanlig svensk grundskola med behörig personal. Vi skiljer oss inte från andra.