Religion fick litet medieutrymme i Almedalen

Trots att många kristna organisationer fanns representerade i Visby under Almedalsveckan har det inte gett så stort utrymme för religion i medias rapportering det här året.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Tidningen Dagen satsar på (G) som Gud under Almedalsveckan tillsammans med Pingst och Frälsningarmen. Många andra kristna och religiösa företrädare är på plats under veckan. Och ändå märks inte religion särskilt mycket när medierna rapporterar om vad som händer.

Nämns knappt i svensk press

Under Almedalsveckans sju första dagar omnämndes ämnet religion bara i 30 artiklar i svensk press, visar en ny undersökning av MyNewsFlash.

Detta kan jämföras med Socialdemokraterna som under samma period förekom i 2 781 artiklar i tidningarna. På andra plats kom Moderaterna med 1 517. Kristdemokraterna fick 718.

– Alla veckans dagar har Socialdemokraterna dominerat mediebilden i Sverige, säger Gustav Ekberg på MyNewsFlash i ett pressmeddelande.

Svårt nå igenom

Även nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har fått stort utrymme i medierna med drygt 400 artiklar, enligt undersökningen.

– Samtidigt har andra organisationer och intressegrupper har svårt att få genomslag för sina ämnen under årets Almedalsvecka, konstaterar han.