Israel

3-12 november 2019

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

 

Res till Israel tillsammans med Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund

Följ med på Dagens välmatade resa till Israel 3–12 november 2019 med upplevelser utöver de vanliga. Vi upprepar 2018 års uppskattade upplägg och kombinerar en klassisk pilgrimsresa till alla de viktiga bibliska platserna med att ge deltagarna inblickar i staten Israels drygt 70-åriga historia och i dagens politiska situation. Ett par dagar i den moderna storstaden Tel Aviv med dess fantastiska strand blir en extra krydda. Detta är en resa som passar både den som besöker Israel för första gången och den som har varit där förut. Guide är Peter Lebenswerd och reseledare Elisabeth Sandlund.

PRIS: 24 685 kronor/person, del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 9 885 kronor/person.
I priset ingår flyg med Norwegian Air Shuttle t/r inkl idag kända skatter och avgifter, ankomst- och avresetransfer, del i dubbelrum, halvpension (frukost samt middag), inträden enligt program.
I priset ingår inte avbeställningsförsäkring, reseförsäkring, måltider utöver frukost samt middag, måltidsdryck, dricks (är frivilligt, brukligt är att varje deltagare ger 5 dollar per dag till guiden, 2 dollar per dag till busschauffören samt 1 dollar per dag till hotellet). 

Vi reserverar oss i enlighet med  SRFs villkor för paketresor eventuella förändringar av våra kostnader, som kan påverka det slutliga priset för resan. Anledningen till detta kan vara högre såväl som lägre transportkostnader, valutaförändringar samt ändringar av skatter och avgifter, som vi inte rår över. 

ANMÄLAN: Anmäl dig på www.stureplans.se/dagen. Efter 26 september i mån av plats, med eventuell prisjustering efter detta datum.
Anmälningsavgiften 3 000 kronor samt eventuell avgift för avbeställningsförsäkring skall erläggas senast 10 dagar efter att resenären erhållit bokningsbekräftelsen. Anmälningsavgiften samt premie för eventuell avbeställningsförsäkring är ej återbetalningsbara vid eventuell avbokning. Resterande belopp skall vara Stureplans Resor tillhanda senast 45 dagar före avresa.

HOTELL: 3-6 november, 3 nätter, Kinneret Village House. 6-10 november, 4 nätter, Tryp Hotel i Jerusalem. 10-12 november, 2 nätter, By 14 Hotel i Tel Aviv.

PROGRAM:  Se hela programmet här.

RESEFÖRSÄKRING & AVBESTÄLLNNINGSSKYDD: Stureplans Resor vill rekommendera att samtliga resenärer har en bra reseförsäkring, antingen som de själva ombesörjer eller som de köper genom Stureplans Resor. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar och de erbjuder en reseförsäkring som kompletteras med resenärens hemförsäkring om den innefattar ett visst reseskydd. Kostnaden för den är 699 kr/person, om resenären inte har något reseskydd i sin hemförsäkring eller inte alls har någon hemförsäkring så blir kostnaden 1 236 kr/person.

Stureplans Resor erbjuder en avbeställningsförsäkring för 5% av resans totala pris/person. Den gäller endast vid sjukdom och tillsammans med giltigt läkarintyg och måste tecknas och betalas i samband med betalning av anmälningsavgiften för resan. I samband med tecknandet av avbeställningsförsäkring måste resenärens personnummer anges.

Vid ev avbeställning debiteras följande kostnader/person: Mer än 90 dagar före avresa, 3 000 kronor plus premie för ev avbeställningsskydd. 90-31 dagar före avresa, 50% av resans totalpris. 30-15 dagar före avresa, 90 % av resans totalpris. Mindre än 14 dagar före avresa, 100% av resans totalpris.

ÖVRIGT: Vi följer SRFs resevillkor, läs mer här. Utöver dessa villkor gäller våra särskilda villkor.

Ändring av rumstyp:Om en resenär som delar dubbelrum avbokar sin resa så kommer den andra resenären i samma rum att få betala ett enkelrumstillägg. Eller om någon resenär inte kan dela dubbelrum med en annan, till exempel på grund utav ojämnt deltagarantal, så tillkommer enkelrumstillägg.
Namnändring:Namnet på anmälan måste vara identiskt med passet. Vid fel tillkommer 700 kronor i ändringskostnad fram tills biljettutskrift därefter är kostnaden 1 200 kronor.
Pass:Du som resenär ansvarar för att, vid resans genomförande, ha ett giltigt pass i enlighet med rådande regler. Vid resa till Tel Aviv måste passet vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Se även till att ha reseförsäkring samt avbeställningskydd som täcker.
Visum: Nordiska medborgare erhåller vid ankomst till Israel ett turistvisum utan kostnad som är giltigt i 3 månader från ankomstdatum.

 

INFORMATION OCH BOKNING:
Stureplans Resor, 08-661 58 00
www.stureplansresor.se


Dagens resklubb


Porträttfoto av Elisabeth Sandlund.
Jean Vanier
Mobbning mot kristna elever
Bombhot mot kyrka