Så säger Dagens läsare om Jesus

Det blev till största del en hallelujakör då vi frågade vem Jesus är, med inspiration från en schweizisk reklamkampanj.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Jesus är... Ja, vad då? Det ville kyrkor i Schweiz ta redo på och drog igång en annorlunda reklamkampanj, där 1 500 tomma tavlor sattes upp där folk uppmanades att svara på vem Jesus är? Resultatet blev allt från hyllningar till rena dumheter, i vad som skulle kunna beskrivas som ett mångfacetterat Jesus-klotterplank.

Men vad skulle en liknande kampanj i Sverige ge för resultat?

Frågan är så klart omöjlig att svara på innan någon sätter upp liknande reklamtavlor. Men vi på tidningen Dagen valde att göra vårt eget lilla Jesus-test, och uppmanade våra läsare på Facebook att skriva ned vem de anser att Jesus är.

Det blev allt från korta svar, som "Han är allt för mig!" till en del längre kärleksförklaringar.

- Jesus är räddare, vägvisare i sinne och själ. Han är glädje och kärlek. Han är vad alla människor bör hitta till. Är övertygad om att världen skulle se annorlunda ut om människor i mycket större utsträckning följer Jesus SANNA ord, skriver en person på vårt virtuella "Jesusklotterplank".

I stort sett alla som skrev var positiva, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att de flesta som följer Dagen också följer Jesus. Men visst fanns det beska kommentarer också.

- Jesus har sagt att jag ska pinas i evighet i den brinnande ugnen. Man tackar, skriver en person.

Men de flesta uttryckte sig på ett helt annat sätt. Som så här:

- När jag har funnit Jesus så har jag funnit allt.

- Jesus, hans namn är över alla andra namn.

- Jesus knackar på mitt hjärtas dörr. Han som är Herren tränger sig inte på, han väntar tålmodigt på mitt svar och respekterar min integritet.

Statsministeromröstning