”Så ska det låta” anmäls efter Ebba Busch Thors medverkan

KD-ledaren Ebba Busch Thors musikaliska insats i SVT-programmet fick upprörda tittare att anmäla nöjesprogrammet sex gånger.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

"Vi gjorde noggranna avväganden inför Ebbas medverkan i programmet", skriver Per Rådelius, projektledare för "Så ska det låta", i ett mejl till Nöjesbladet.

Sex anmälningar

Ebba Busch Thor, som blev tvåbarnsmamma kort efter att det aktuella avsnittet med "Så ska det låta" hade sänts, hyllades av många för insatsen i programmet. Men sex tittare valde att anmäla SVT till Myndigheten för press- radio och tv eftersom de ansåg att tv-kanalen hade tappat sin opartiskhet när en partiledare bjöds in till programmet.

"Det går inte att bortse från att partierna och deras ledare är kraftigt sammanlänkade. Att låta en politisk partiledare som dagligen strävar efter ökande opinionssiffror delta i ett nöjesprogram som till sitt innehåll skiljer sig långt ifrån den politik denne dagligen pläderar för kan inte vara förenligt med den opartiskhet som SVT skall stå för", skriver en tittare i sin anmälan.

Kommer dock inte granska ärendet

Men Myndigheten för press- radio och tv kommer inte att inleda någon granskning av ärendet.

"De bestämmelser som nämnden tillämpar innebär ingen reglering av vilka personer som ska medverka i ett program. Det innebär att enbart det förhållandet att en viss person medverkar i ett program inte ger anledning att anta att det har förekommit någon överträdelse av de bestämmelser som gäller för sändningarna", står det i det skriftliga svaret.

Läs fler artiklar om Ebba Busch Thor

Alla tidigare artiklar
Debatt