Sara Skyttedal avgår som KDU-bas

Sara Skyttedal slutar som KDU:s förbundsordförande i höst. Den ibland kontroversiella KDU-ledaren säger att hon inte vet hur hon i framtiden ska kanalisera sitt politiska engagemang.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

- Man ska sluta medan folk fortfarande undrar varför, säger hon till TT.
KDU håller riksmöte 28-31 oktober och inför detta meddelar Sara Skyttedal i dag att hon inte ställer upp för omval. Hon har varit ordförande i drygt tre år och hon skriver i ett pressmeddelande att det är dags att lämna över till ett nytt ledarskap inför nästa valrörelse. 
Hon säger sig inte ha några planer för framtiden inom politiken: ”När jag i oktober lämnar mitt ordförandeskap i KDU ser jag ut att stå utan uppdrag för Kristdemokraterna. I skrivande stund vet jag inte hur jag kommer kanalisera mitt politiska engagemang framöver.”
- Det budskap jag har till omvärlden är att jag är öppen för förslag, säger hon till TT.
Sara Skyttedal skriver också att under hennes tid som ordförande har det skett omvälvande förändringar i omvärlden och det politiska landskapet har transformerats och att KDU i det sammanhanget enligt henne har gjort historiska avtryck.
Den 29-åriga Sara Skyttedal har stått för en mer högerinriktad politik än moderpartiet och starkt betonat borgerlighetens betydelse. Hennes mest publika avtryck är onekligen att hon skålade i champagne när Kristdemokraternas riksting 2015 röstade bort Decemberöverenskommelsen.