Sara Skyttedal backar om plats i KD:s presidium

Hon ställer sig i stället bakom Lars Adaktusson i den fortsatta striden om topposter i KD.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Läs bakgrund: KDU tar strid för Adaktusson och Skyttedal till topposter i KD

Linköpings kommunalråd Sara Skyttedal (KD) tar ett steg bakåt. På Facebook meddelar hon att hon inte längre kandiderar till en plats i presidiet, det vill säga 1:a och 2: a partiordförande i Kristdemokraterna. Det är posterna precis under partiledare Ebba Busch Thor.

I stället för att själv kandidera väljer Sara Skyttedal att ställa sig bakom Lars Adaktussons kandidatur i hopp om att få till en förändring i partitoppen.

– Jag är fortfarande säker på att vi måste toppa vår laguppställning. Jag tror att det behövs förändringar i presidiet. För egen del är jag glad att ha fått förtroendet att föreslås vara en del i laget som styrelseledamot, skriver Sara Skyttedal.

Som Dagen tidigare berättat har KD:s valberedning föreslagit att Jakob Forssmed och Emma Henriksson ska få ha fortsatt förtroende i presidiet. Med Sara Skyttedal borta är det nu bara Lars Adaktusson som utmanar de båda.

Beslut om vilka som ska ha toppositionerna i partiet kommer att avgöras på Kristdemokraternas riksting som inleds den 20 oktober i Uppsala.

Läs också: Risk för splittring i KD efter strid om topposter

Läs fler artiklar om Kristdemokraterna

Alla tidigare artiklar
Debatt