SD i Linköping satsar på kyrkovalet

Sverigedemokraterna i Linköping satsar på kyrkovalet. Stor kampanj förbereds och partiet uppmanar medlemmarna till att kandidera som kyrkopolitiker, skriver corren.se.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

En av frågorna som SD vill få inflytande över är utförsäljningen av Svenska kyrkans kyrkor.

– Jag inser förstås att det kostar pengar att ha kyrkor i gång. Men de är en del av vårt kulturarv. Det vill vi gärna ha inflytande över, säger Jan Svensson, ordförande för SD i Åtvidaberg och i Östergötland, till tidningen. Han har nyligen återigen blivit medlem i Svenska kyrkan och ska ställa upp som kandidat i kyrkovalet som håll i september 2017.

Han motiverar sitt engagemang med att SD vill bejaka den svenska kristna identiteten och stå upp för traditioner och högtider.

Enligt siffror som corren.se tagit fram ökar partistödet med 31 000 kronor med varje vunnet mandat i kyrkomötet. Jan Svensson tillbakavisar dock att det skulle vara skälet till att SD vill öka sin närvaro i den svenska kyrkopolitiken.

– Egentligen är jag emot den politiska inblandningen i kyrkans angelägenheter, men nu är det som det är och då vill vi självklart ha inflytande, säger Svensson.

Läs fler artiklar om Sverige-demokraterna

Alla tidigare artiklar