SD-politiker vill förbjuda religiösa friskolor

Göteborgspolitiker motiverar det hela med att skollagen måste följas.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Tord Larsson, som kandiderar för Sverigedemokraterna till kommunfullmäktige i Göteborg, anser att det inte ska finnas några religiösa friskolor. Det var i en debatt i P4-Göteborg, som SD-politikern gång på gång framförde åsikten att "ska skolan vara konfessionsfri så ska den vara det rakt ut".

– Ska det finnas religiösa friskolor så ska de som vill gå där betala allt själva, det är inget som skattebetalare ska stå för.

SD-politikern Tord Larsson resonerade i debatten att det inte går att stänga ned alla friskolor med religiös inriktning över en natt, utan avvecklingen bör ske över tid.

– Vi måste ju ta ansvar för eleverna som går på de skolorna också, säger han.

I debatten fick han mothugg av folkpartisten Adam Cwejman, som ansåg att friheten att själv få välja vilka skola är viktig, och att politiker inte ska lägga sig i vilken inriktning på skolan man väljer.

Adam Cwejman uppmanade sin debattmotståndare att uppsöka de konfessionella skolorna och fråga eleverna vad de tycker om sin skola.

– Jag tycker du Tord ska gå till Katolska skolan i Lunden och fråga de eleverna vad de tycker om sin skola. Om de tycker att de hellre skulle se den nedlagd. Det är många elever som gått där i många år och är en väldigt välfungerande skola. Jag tror inte de vill se sin skola nedlagd, säger Adam Cwejman.

Läs fler artiklar om Sverige-demokraterna

Alla tidigare artiklar
Lilla Erstagården