SDU: Sverige är västvärldens våldtäktshuvudstad

SDU:s ordförande Tobias Andersson kallar Sverige för ”västvärldens våldtäktshuvudstad” i en artikel på sajten Breitbart. Artikeln delas nu flitigt internationellt, samtidigt som en annons i turkisk press varnar för ”våldtäktslandet” Sverige.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

”Sverige är västvärldens våldtäktshuvudstad”, skriver Tobias Andersson, förbundsordförande för Ungsvenskarna SDU på den radikala brittisk-amerikanska högersajten Breitbart. I artikeln hävdar han att ”svenska ledares oansvariga politik” har lett till att ”svenska kvinnor har lidit i åratal”. Orsaken ska vara att ”manliga immigranter, när de ställs inför vår liberala livsstil och vackra kvinnor, inte kan lägga band på sig”.

Artikeln sprids flitigt

Tobias Andersson har varit förbundsordförande i Ungsvenskarna SDU (tidigare Sverigedemokratisk ungdom) sedan den 1 oktober 2015 och har gjort sig ett namn i nationalistiska kretsar i Sverige och utomlands. Han har bland annat bjudits in att gästtala på Young Independence, UKIP:s ungdomsförbunds kongress i Storbritannien. Hans artikel om den svenska ”våldtäktsepidemin” sprids nu flitigt via sociala medier och radikala högersajter runt om i Europa och USA.

Annonser i utländska tidningar

Artikeln publicerades den 11 augusti, en vecka innan den regimtrogna turkiska tidningen Günes satte in den uppmärksammade annonsen med texten ”Resvarning för våldtäktslandet Sverige”. Sverigedemokraterna har tidigare annonserat i utländska tidningar och delat ut flygblad i vilka de tecknat en dyster bild av Sverige med avsikten att avskräcka flyktingar från att komma hit.

Högre anmälningsbenägenhet

Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) har Sverige bland den högsta våldtäktsstatistiken i världen. Men enligt Brå betyder detta inte att kvinnor i Sverige verkligen löper större risk att utsättas för våldtäkt. De höga svenska siffrorna förklaras med att Sverige har en högre anmälnings- och registreringsbenägenhet av våldtäktsbrott än andra länder.

Läs fler artiklar om Sverige-demokraterna

Alla tidigare artiklar