SJ-biljetter kan nu lagras i inopererat chip i handen

SJ kunder kan nu få biljetten inopererad, genom att lagra information i ett inopererat chip i handen. SJ erbjuder nu tjänsten till de 2 000 svenskar som redan har chippet inopererat.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det statliga svenska järnvägsbolaget erbjuder nu sina kunder möjligheten att ha biljetten i ett microchip i handen i stället för som en fysisk biljett i handen eller i digitalt i mobilen, skriver The Independent.

Tekniken har funnits länge och används i till exempel mobiltelefoner. Men att ha sin tågbiljett i ett chip i handen är något helt nytt.

Kontroversiellt

SJ gör bedömningen att cirka två hundra personer inledningsvis kommer att köpa sina biljetter på detta sätt. Expressen uppger att mellan 1 500 - 2 000 svenskar har ett microchip inopererat någonstans på kroppen,

Microchip som implantat i människor har diskuterats länge och är kontroversiellt. Forskarna är inte överens om det är bra eller dåligt.

Profetia i bibeln

En biblisk profetia i Uppenbarelseboken varnar för ett nytt betalsystem - vilddjurets märke. Enbart den som är märkt med vilddjurets namn eller dess tal - 666 - kan köpa eller sälja något.

Statsministeromröstning