Skyttedal blir kommunalråd för KD i Linköping

Sara Skyttedal får förtroendet som kommunalråd för KD i Linköping. Det beslutade partiet vid ett extra årsmöte i går kväll.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I mitten av augusti presenterade Kristdemokraterna i Linköping Sara Skyttedal som nytt kommunalråd. Ett par veckor senare meddelades att Petra Hellsing, som tidigare varit fritidspolitiker för KD i Linköping, skulle utmana den avgående KDU-ordföranden, som Dagen skrivit.

Nu står det klart att det blir Skyttedal som tar över efter Andreas Ardenfors. Det beslutades på på ett extrainsatt årsmöte på onsdagkvällen. Hon avgick med segern efter en sluten omröstning som resulterade i siffrorna 32-5, skriver corren.se.

– Det känns hedrande att ha fått medlemmarnas förtroende som nytt kommunalråd. Jag känner mig ödmjuk inför uppdraget, men känner också stor förväntan och entusiasm inför det arbete som ligger framför, säger hon.

Sara Skyttedal var ett otippat namn när hon lanserades. Hon är en av partiets färgstarka politiker och har suttit som ordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet sedan maj 2013. Hon avgår vid höstens riksmöte och flyttar där efter till den östgötska metropolen.

Skyttedal får konkurrens om kommunalrådsposten