Skyttedal vann delseger mot DN kring bildpublicering

Det var fel av Dagens Nyheter att publicera en del av KD-politikern Sara Skyttedals privata Facebook-bilder. Men okej att publicera bilden på Ebba Busch Thor framför ett stridsfordon i Israel.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Patent- och marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt ger Sara Skyttedal, numera kommunalråd i Linköping, delvis rätt, och utdömer att Dagens Nyheter ska utbetala ett vite på 10 000 kronor till henne, skriver Medievärlden.

DN borde inte ha publicerat landskapsbilder och gruppbilder från Skyttedals privata Facebook-sida, menar domstolen. Däremot bedöms bilderna av Ebba Busch Thor, där hon innan hon blev KD-ledare ställt upp framför ett militärfordon i Israel, ha samband med innehållet i artikeln, och därför okej att publicera.

Båda parter vill beskriva beslutet som en framgång. DN för att ha rätt att publicera viktiga bilder av politiker. Sara Skyttedals ombud Staffan Teste för att dagstidningar "nu i vart fall tvingas tänka sig för innan de botaniserar i folks privata fotoalbum och publicerar", säger han till Medievärlden.

Lilla Erstagården