Södertäljekyrkan blir en del av Hillsong

Södertäljekyrkan har röstat ja till att bli en del av Hillsong Church. – Genom att koppla samman med Hillsong kan vi vinna fler människor för Jesus, säger Södertäljekyrkans pastor Tigleth Malkey.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hillsong Church Stockholm och Södertäljekyrkans församlingsledningar har under en tid haft en process där man samtalat och sökt Gud om en eventuell framtid tillsammans, skriver Hillsong i ett pressmeddelande.

Nu har Södertäljekyrkan i ett församlingsmöte den 29 september enhälligt röstat för att gå in och bli en del av Hillsong Church.

Tigleth Malkey, som är pastor i Södertäljekyrkan, säger att sammangåendet gör att man kan bli mer effektiva i att vinna människor för Jesus.

– Vi har under många år sett vad Gud gör genom Hillsong och i mitt hjärta har en stark längtan växt fram att se samma sak ske i Södra Stockholm. Genom att koppla samman med Hillsong blir vi mer effektiva, säger han.

Andreas Nielsen, pastor i Hillsong Church, säger att han är glad över samgåendet.

– Jag är oerhört glad över att vi kommer att kunna erbjuda en campus i södra Stockholm. Vi är tacksamma över alla som lagt grunden i den tidigare kyrkan, men också över att få Tigleth och Lotta Malkey som del av vårt ledarteam.

- De har gjort ett fantastiskt jobb med att nå människor. Nu blir det som en vagn som vi hakar på ett tåg, säger han.

Det finns Hillsong-församlingar på 15 platser runt om i världen. Hillsong grundades i Australien år 1983 av pastorerna Brian och Bobbie Houston. I Stockholm finns tidigare två campusar: Hillsong Norra och Hillsong City. Med en ny campus i södra Stockholm öppnas nya möjligheter, säger Andreas Nielsen till Dagen.

- Vi kommer att kunna nå nya människor i ett spännande område med mycket unga människor. Det finns en väldig potential där - det bor en och en halv miljon människor i närheten. Vi ser detta som em campus för hela södra Stockholm.

Nyheten om samgåendet presenterades i dag söndag för församlingsmedlemmarna.

- Det blev stående ovationer. Och det skapar förutsättningar för ett gott jobb framöver, säger Andreas Nielsen.

 

 

Lilla Erstagården