SSU backar om kyrkovalssajt – ska ändra på den snarast

Svenska kyrkan kritiserade SSU:s ”informationssajt” om kyrkovalet för otydlighet om vem som är avsändare. Nu lovar ungdomsförbundet att hemsidan ska få en tydligare förpackning.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Under måndagen kunde Dagen berätta att det är det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU som ligger bakom ”informationssidan” kyrkovalet.info. 

– Jag tycker att avsändarna borde vara tydliga med vilka de är. Här finns det helt klart en viss förväxlingsrisk, sa Svenska kyrkans kyrkovalledare Anki Bondesson till Dagen då.

Efter artikeln backar nu SSU.

98457.jpg– Svenska kyrkan har kontaktat oss och bett oss förtydliga sidan. Det kommer vi också att göra, säger SSU:s pressekreterare Pavlos Cavelier Bizas.

När då?

– Den som ansvarar för sidan är på semester. Men vi kommer att ändra sidan så snart som möjligt.

Hur resonerade ni utformade sidan (kyrkovalet.info)?

– Vi ville erbjuda en funktion för att få upp valdeltagandet och vi tänkte att en massa partisymboler bara skulle göra tröskeln högre. Sidans syfte är att få fler att gå och rösta, oavsett partifärg, säger han.

Men är det inte hederligt att man under en valrörelse är tydlig med vem som är avsändaren?

– Det står faktiskt att det är SSU som ligger bakom sidan, fast finstilt.

– Men givetvis kan man vara tydligare. Så här i efterhand kan man tycka att det är lite olyckligt att det blev otydligt vem avsändaren är. Men nu kommer vi att lägga in SSU:s logga så att det blir tydligt, säger han.