Stina Wollters radioprogram med Love Nepal om sexslaveri gav stor respons

Många hörde av sig efter "Söndagarna med Stina Wollter" i P4 i går kväll Där den hänsynslösa sexhandeln med flickor i Nepal och Indien lyftes fram.- Många vill hjälpa till och bidra med det de kan, säger Mikael Alfvén, grundare av organisationen Love Nepal.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Mikael Alfvén låter nästan tagen när Dagen når honom på telefon på måndagen. Att få en hel timme i P4 på bästa sändningstid hör inte till vanligheterna.

Ända sedan ett Facebookinlägg i början av januari har åtskilliga hört av sig, inte minst via sociala medier. Och han och andra i organisationen, har fått förfrågningar om och blivit intervjuade i ett flertal medier.

Efter intervjun med Stina Wollter P4 i söndags kväll och att döma av responsen i den telefonsluss som öppnade efter programmet, är det en fråga som engagerar.

Många har fortsatt att höra av sig. Trycket har snarare ökat än minskat.

- Engagemanget är helt fantastiskt. Verkligen roligt att se. Det har varit "några känslomässiga veckor", människor visar verkligen att de är berörda.

- Oavsett om det gäller den ensamma pensionären eller företagsledaren så vill människor bidra utifrån sina förutsättningar. Engagemanget är lika starkt, säger han till Dagen.

Att Mikael Alfvéns drivkraft kommer från hans kristna tro framgick med önskvärd tydlighet i P4 i söndags kväll.

- Tron är absolut viktig tillsammans med kärleken för att rädda fler människoliv.

Som Dagen berättat får man draghjälp från Birgitta Ohlsson, riksdagledamot för Liberalerna. Hon vill att statsminister Stefan Löfven tar upp frågan om sexhandeln vid sitt besök i Indien.

Vad skulle det betyda om statsministern tar upp frågan?

- Det skulle ha stor betydelse. Om frågan kommer upp på en så hög politisk nivå gynnar det flickorna i det längre perspektivet, säger Mikael Alfvén.

Däremot har han inga synpunkter på vad den svenske statsministern bör eller inte bör göra i Indien.

- Vi är en opolitisk organisation som arbetar förebyggande och för att hjälpa de tusentals flickor som blir offer i sexhandeln.