Stort upprop för Antje Jackelén

Nyheten om näthatet mot Svenska kyrkans blivande ärkebiskop har fått reaktioner. Nu svarar ett stort uppbåd med ett upprop i Aftonbladet för att visa sitt stöd.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var P4 Kristianstad som uppmärksammade de hånfulla och hatfulla kommentarer som på internet riktas mot Antje Jackelén. Nyheten spred sig sedan till flera medier, bland annat Dagen.

Nu har över hundra personer skrivit under ett kort debattinlägg, publicerat i Aftonbladet, där de ställer sig bakom Lunds biskop, som inom ett halvår kommer att utnämnas till ärkebiskop i Svenska kyrkan.

 ”Vi tror Antje Jackelén om att vara en bra ledare för Svenska kyrkan. Vi är övertygade om att hon kommer att stärka Svenska kyrkans ställning i Sverige och i världen. Vi är glada att uppdraget givits åt en präst och teolog med starkt stöd i Svenska kyrkan, en troende som också är en skarp intellektuell”, lyder uppropet.

Att biskop Antje är öppen för religionsdialog är enbart en tillgång. Religionerna måste tala med varandra, inte mot varandra”, skriver de också.

Antje Jackelén har själv medverket i debatten i dag, då hon på DN debatt försvarade sitt valspråk ”Gud är större”. Hon har fått kritik för att det är ett uttryck som används inom islam. Jackelén redogjorde dock för valspråkets kristna rötter, och menade att okunskap enbart leder till polarisering.

 

 

Läs fler artiklar om ärkebiskop Antje Jackelén

Alla tidigare artiklar