"Svenska med baby" får King-priset

Anna Libietis Jacobsson skapade mötesplatser för barn och föräldrar – nu får hon Martin Luther King-pris.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

2014 års mottagare av Ickevåldspriset i Martin Luther Kings anda är Anna Libietis Jacobsson. Hon får priset för sitt arbete med att skapa mötesplatser för barn och föräldrar med olika bakgrund. "Svenska med baby" är en ideell verksamhet som genom föräldragrupper vill bygga broar mellan människor från olika kulturer och bostadsområden. I prismotiveringen sägs: "Med samtal, joller och skratt som metod och barns nyfikenhet i centrum förs människor närmare varandra. Genom mötesplatser för föräldrar och barn med olika bakgrund sker kulturmöten och språkträning som ger förutsättningar för ett tryggare och stabilare samhälle. `Svenska med baby´är ett bidrag till att leva Martin Luther Kings dröm om en framtid där ingen blir bedömd av sin hudfärg."

I samband med prisutdelningen den 19 januari i Stockholm får Ali Ahmadi, en av initiativtagarna till Asylstafetten, ett hedersomnämnande i Rosa Parks anda.

Anna Libietis Jacobsson får motta 50 böcker av Martin Luther Kings postuma självbiografi, som är utgiven på Libris förlag. Priset delas ut av Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges Kristna råd.