Sverigebön laddar för rekord i antalet anmälda städer

I dag firas Sveriges nationaldag med ekumenisk bön bland Sveriges kristna. Mer än 150 platser är hittills anmälda för att anordna lokala böneträffar under dagen. Nu laddar nätverket Sverigebönen för att slå rekord i antal anmälda bönestäder.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Målet med Sverigebönen är att alla kristna runt landet ska kunna samlas på sina enskilda orter för att be för landet. Hittills är 152 platser anmälda för att samordna till bön för sin stad och Sverige.

– Det har ökat stadigt varje år, och många anmäler sig sista dagen, därför hoppas vi att vi kan nå 200 platser, säger Patrik Sandberg, samordnare för Sverigebönen.

Mest i södra Sverige

Sverigebönen organiseras genom att en samordnare i varje landskap arbetar för att samla folk till olika böneplatser i sitt område. Det är södra Sverige som hittills har lockat flest att delta.

– Det är självklart Småland som toppar med flest bönemöten, det är ju mitt i bibelbältet. Och det går busslaster med folk till norrländska Hassela och Sveriges största träkors där man har en stor bönesamling i dag. I Värmland är det däremot lite mer glest.

”Många är utomhus”

Under dagen samlas Sveriges kristna på sin egen ort, antingen i en kyrka eller på allmän plats, som på ett torg eller i staden.

– Många är utomhus. Då blir det även en manifestation för korset där vi kommer samman över gränser. Många kyrkor samarbetar för att ordna detta.

Bönen delas under dagen in i sju olika ”pelare” som alla fokuserar på att be för: Familjer, församlingar, utbildning, medievärlden, kulturen, politiken och näringslivet. I en del städer bjuder man in kommunalrådet, som får bidra med böneämnen.

Hoppas på fler

Peter Sandberg hoppas nu in i det sista att många ska anmäla sig. Målet är att man vid Nationaldagen nästa år ska ha minst en bönesamling i alla Sveriges 290 kommuner.

– Det är en viktig dag som ger oss ansvar för vår egen stad, och man kan fortfarande registrera sig ända fram till i dag, säger Patrik Sandberg.

På sverigebönen.se kan du se en lista med information över de platser där Sverigebönen anordnas under dagen.